Nederland kantelt

De Stichting Nederland Kantelt maakt zichtbaar hoe groot, hoe breed en positief de vernieuwingsbeweging is in Nederland. In 2014 startte ik met Jan Rotmans dit initiatief. We willen antwoord geven op de vraag “hoe kunnen we samen bouwen aan een mooier, duurzamer en energieker land?”

Nederland Kantelt verbindt. In tijden van chaos zijn verbindingen nodig tussen mensen, sectoren, projecten en regio’s. Nederland Kantelt maakt de vernieuwingsbeweging zichtbaar, breekt de silo’s af tussen vernieuwingsdomeinen en verbindt vernieuwers aan elkaar en faciliteert dat vernieuwers van elkaar leren.

Vanaf het begin ben ik verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van deze beweging. In 2014 bestond het kernteam uit 7 verbinders. Inmiddels is Nederland Kantelt uitgegroeid naar een team van 25 verbinders, kantelaars en koplopers. Samen met duizenden anderen zetten wij ons dagelijks in voor een vernieuwd Nederland. We willen 2,5 miljoen mensen in beweging hebben gebracht in 2020, aan de hand van de volgende  waarden:

menselijk
eenvoudig
liefdevol
rechtvaardig

Nederland kantelt staat voor nieuwe initiatieven ontplooien, kantelvoorbeelden verzamelen en zichtbaar maken, verbindingen leggen tussen vernieuwers én op zoveel mogelijk plekken in Nederland een podium bieden aan de transitie.

Voor meer info: www.nederlandkantelt.nl