De moeiteloosheid van vorig jaar was fijner

 

     

De moeiteloosheid van vorig jaar was fijner.

 

Flow voelen.
Ik voel aan mijn water dat dit jaar (2020) een jaar van uitdagingen wordt. Een uitdaging om in de flow te blijven van het leven. Mijn impact te blijven vergroten in de wereld, de wereld te blijven verbeteren én daarbij zelf mee te bewegen. En ook nog eens daarbij niet zwaarmoedig te worden.

Griep is echt pijnlijk
Begin februari heb ik vier dagen met heftige koorts op bed gelegen. Het is heel lang geleden, bijna 40 jaar dat ik echte griep had. Die koorts is ‘killing’, in de zin dat het een hele klus voor mij is om me hieraan over te geven. Over te geven aan de heftige gedachten en dromen, ze niet voor waar aan te nemen. Ik kan me ineens zo goed voorstellen dat je dood gaat van griep .

’s Avonds lag ik weer in mijn eigen bed
Op 13 februari ben ik op en neer geweest naar St. Petersburg. Ik wilde daar heen om heerlijk in het wak-ijs te zwemmen én om mijn gezondheid een ‘boost’ te geven. Helaas. In mijn visum was een fout gemaakt een O in plaats van een 0. De russen hebben dit fout gedaan maar ik had natuurlijk bij afgifte dit moeten zien en op tijd aan de bel moeten trekken. Ik zat binnen een half uur in hetzelfde vliegtuig terug naar huis. Een hele heftige ervaring én dit soort dingen gebeuren nou eenmaal.

De chaos is diep voelbaar
Ik wordt me bewust dat de moeiteloosheid ontbreekt in het begin van dit mooie nieuwe jaar. De chaos is bij mij van binnen groot. Vorig jaar was de chaos vooral van buiten groot. Protesterende boeren en onderwijzers, grote demonstraties van scholieren. Greta Thunberg die de VN op zijn kop zet.

Alles heeft een reden.
De afgelopen weken zijn grote lessen in nederigheid. Echt zijn met wat er is, dat is voor mij helemaal niet makkelijk. De loop van het leven is niet maakbaar. De perfectionist in mij kan dat niet uitstaan. Ik beloof je; ik ben niet ziek maar springlevend, en de lente volop in aantocht!