Het onzichtbare zichtbaar maken

Verbinding is “my middle name” zeggen vele, ik ben een verbinder. Mijn dochter noemt mij een ‘influencer’, wat op zichzelf al een compliment is. Ik maak de onzichtbare en onbesproken gelaten dingen zichtbaar.

Ik verbind mensen aan elkaar. Ik verbind mensen aan projecten en ik maak ogenschijnlijk onverwachte connecties. Zo was ik gisteren dagvoorzitter in Boxtel. Daar kwam ik allerlei mensen tegen uit totaal verschillende netwerken, en werd ik herinnerd aan mensen die ik weer vergeten was; en ‘her-innerd’; opnieuw geraakt.

‘Maar wie betaalt de verbinder?’, is altijd de grote vraag. En wat doet de verbinder dan? Ik heb drie jaar geleden de Stichting Nederland Kantelt opgericht. Dit is een steeds groter netwerk van mensen die door hebben dat ze het anders willen in Nederland. En verbinding hebben met anderen is een kernwaarde van deze beweging.

Het gaat voor mij over sociale duurzaamheid. Dat betekent dat mensen samen een volhoudbare maatschappij creëren. Ten diepste gaat dat over hoe mensen sociaal met elkaar omgaan, hoe we samenwerken en hoe we in beweging blijven om deze volhoudbare maatschappij te maken.

De samenwerkende beweging is:
– Micro: in mensen en tussen mensen
– Meso: in organisaties en tussen organisaties
– Macro: in de maatschappij en in de wereld

Mijn rol is:
1. Leren, coachen en begrijpen hoe mensen in beweging blijven om een volhoudbare maatschappij te maken
2. Ontwikkelen van nieuwsgierigheid
3. De dingen klein en behapbaar maken, maar ook uitzoomen
4. Intimiteit leren ontwikkelen
5. Leren direct te zijn
6. Geduld ontwikkelen
7. In gesprek gaan
8. Leren Kansen te ontwikkelen
9. Leren om goeie ‘matches’ te maken

Mensen leren om toekomst gericht te zijn en te bewegen van ‘binnen naar buiten’, ons te laten sturen door ons hart.De economische waarden werken te vaak tegen sociale waarden , tegen de vanzelfsprekende verbinding met elkaar.

Wat moet je in jezelf en in  je organisatie ontwikkelen om sociale waarden mee te nemen. Daar moet je sociale technieken voor ontwikkelen in de teams en het leiderschap. Een ‘purpose’ ontwikkelen; waartoe zijn wij hier op aarde?

Mijn leidende principe hierbij is: economische en sociale waarden kunnen niet zonder elkaar. Richt je je alleen op economische waarden, dan word je door angst gedreven. Verschuiven we onze waarden, dan gaan we van welvaart naar welzijn.